witchdirection

Hvor er vi som samfund på vej hen?

Genåbning af Danmark, Måske, måske ikke.

Har regeringen helt tabt “Sutten” eller tager de ikke længere seriøst at vi faktisk har valgt medlemmer i folketinget for at tilgodese “ALLE borgers” interesser.

Det er efterhånden ved at være rigtig skræmmende at være tilskuer til hvordan andre mennesker skal tilrettelægge ens liv. Og samtidig være afgørende for succesfaktoren af den virksomhed man har bygget gennem livet.

Tror mange som jeg sidder med en underlig smag i munden, når man skal læse i morgennyhederne at der ikke var nogle forhandlinger i forhold til genåbningsaftalen af Danmark. “At blå blok blev smidt ud” som en af overskrifterne var.

Jeg er slet ikke i tvivl om at udarbejdelse af en genåbnings plan for et helt land er et puslespil der skal gå op. Men hvad er der sket med vore demokratiske grundlag. Er det ikke meningen at alle skal have mulighed for at komme med forslag, byde ind med tiltag som til gode ser alle samfundsgrupper.

Synes efterhånden der er meget ensartet fokus for regeringen side på Covid-19 og alt andet er smidt til side. Kan simpelthen ikke lade være med at tænke på om man overhovedet er klar over hvor stor en betydning den manglende genåbning har for små erhvervsdrivende. Hvor mange må begynde at se en konkurs i øjnene. For skoleelever som bliver socialt afskåret. Og mange andre områder som lider i denne tid.

Når kuren først bliver værre end sygdommen så bør man måske lige stoppe op og tænke sig om en ekstra gang. Eller som det mindste tage genåbnings forhandlinger seriøst. Dvs. basalt set kigge meget bredt før man blot fejer ting af bordet og lytter til en “Ekspertgruppe” var faktisk slet ikke klar over vi havde en “Ekspertgruppe” der har fuldstændig styr på hvordan et land skal åbnes efter en pandemi. Men jeg er glad og stolt over at vi rent faktisk besidder et ”Ekspertpanel” der har erfaring i dette. (Ironi kan forekomme).

Jeg må erkende at jeg som borger i et samfund, hvor tingen bliver håndteret på den måde som vi har oplevet især den senere tid. Ser meget tankevækkende på om vi efterhånden har skiftet fra at være et demokratisk samfund til et kommunistisk under dække.

Og jeg må i samme ånd sige at min tillid til det styre vi har i Danmark har lidt et alvorligt knæk når jeg bliver degraderet til observatør til mit eget liv. Baseret på andres bestemmelse af min fremtid som borger i et land jeg ellers har haft stor respekt og tillid for.

Bliver spændende hvor vi som selvstændige samfundsborgere ender, når Covid- 19 er overstået og hvad der er tilbage af det erhvervsliv, som jeg ellers var overbevist om var en stor del af Danmark. Men at dømme ud fra de foretagende tiltag åbenbart ikke er så vigtigt.

Ser jeg snæversynet på min egen rolle som Selvstændig “måske” er jeg forudindtaget ”måske” kunne jeg selv gøre det bedre ”Nej” men har jeg stadig ret til at have en holdning som borger ” Hmm måske” det må vi jo se.

-Micael Torp-

Artiklen som jeg lige kom til at læse.

https://www.dr.dk/nyheder/politik/blaa-blok-bliver-ikke-en-del-af-ny-genaabningsaftale-vi-er-blevet-smidt-ud

Del dette indlæg

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på print
Del på email
Translate »

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.